Een stapje verder…

Dat carnaval veel meer is dan een feest met een hoop polonaise, alcohol en gezelligheid hebben we in Lievelde als geen ander begrepen.
Zo zijn De Jonge Nölepeters samen met de Kei & Knal Soos organisator van dé Carnavalsavond voor mensen met een beperking in Lichtenvoorde. Bezoeken ze samen met De Nölepeters de Timp en Basisschool en worden er bloemetjes gebracht naar
alle zieken en 80+ers in de buurt. Zo proberen we samen iedereen bij de carnaval te betrekken, schitterend toch!?

Vanaf dit jaar willen we daar nog een stapje verder in gaan. Want al die honderden Nölers en Nölerinnen die het hele weekend komen feestvieren in ons Nölershol kunnen vast wel een zakcentje missen ten behoeve van een goed doel zo dachten wij!
Daaruit ontstond het idee voor ‘DJN gif’t’.

Vanaf nu willen we elk jaar een ander goed doel koppelen aan het carnavalsweekend. Dat kan het ene jaar een (landelijke) stichting zijn die een vreselijke ziekte steunt en het andere jaar een initiatief uit Lievelde zelf welke direct ten goede komt aan onze eigen inwoners.
Maar carnaval is toch juist hét moment om even al je zorgen te vergeten horen wij u denken? Dat klopt en dat moet en zal ook zeker zo blijven. We houden het daarom ook simpel. Bij de muntenkassa vinden jullie een donatiebak waarin zowel geld als munten geworpen kunnen worden. Dus krijg je net dat eurootje als wisselgeld bij het kopen van je muntjes? Nog net 2 muntjes over aan het einde van de avond? Gooi ze in de bak en je maakt er een goed doel héél erg blij mee! Uiteraard komt de gehele opbrengst toe aan het goede doel van het betreffende jaar.

Website Stichting Huntington Oost Achterhoek

Dit jaar trappen we af met Stichting Huntington Oost Achterhoek. Deze stichting is opgericht door o.a. onze gemeentegenoot en tevens fanatiek carnavalsvierder Lars Krabbenborg. Hij is drager van het gen van de ziekte van Huntington, een ongeneeslijke erfelijke aandoening die bepaalde delen van de hersenen aantast. Het is een combinatie van ALS, Alzheimer en Parkinson. De stichting van Lars zet zich in om de belangen van families te behartigen en verder onderzoek naar deze ziekte.

Wij als De Jonge Nölepeters zijn er van overtuigd dat we geen betere eerste stichting konden uitkiezen als die van Lars. We hopen hiermee ons steentje bij te dragen en hopen dat jullie gul geven zodat we Stichting na afloop van de carnaval een mooi bedrag kunnen over maken en we ook hiermee nogmaals kunnen benadrukken dat carnaval zoveel meer is dan velen denken.
Alaaf!

Lars Krabbenborg: één van de oprichters van Stichting Huntington