De Jonge Nölepeters uit Lievelde kunnen terugkijken op 2 meer dan geslaagde en druk bezochte avonden. (11 en 12 november 2016)

Om 20.11 uur begon de avond met het betreden van de zaal onder leiding van Prins Koen de 2e, Adjudant Tim en President Robbert met hun gevolg.
President Robbert opende de avonden met het welkom heten van alle genodigden en ging vervolgens verder met de wisselingen van de wacht. Er zijn 5 leden gestopt het afgelopen jaar te weten Marco Hulshof, Ton Schepers, Mathijs Waenink, Maarten Bleumink en Fleur Bonenkamp. President Robbert bedankte de inmiddels oud-leden voor hun getoonde inzet tijdens hun periode bij De Jonge Nölepeters, en gaf aan dat hij er tijdens het Carnavalsbal van 2017 nog uitgebreider op terug zou komen.    

Roel Stevens, Casper Hulshof en Tim Walhof werden welkom geheten als nieuwe leden van de vereniging.
Nadat zij kort werden geïntroduceerd door President Robbert ging deze verder met het vertellen van een aantal Lieveldse anekdotes uit de afgelopen periode. Zo benadrukte Robbert nogmaals het belang van de basisscholen in de kleine kernen en dat sluiting hiervan desastreuze gevolgen zou hebben voor het verenigingsleven.

Ook had Robbert een fantastisch plan voor de herbouw van Café Arink als Multicultureel centrum. Hiervoor zouden Lieveldenaren als Laurens Arink, Hans te Brake, Nico Haas en de gezusters Bleumink een grote rol in kunnen spelen. De laatste dames worden in dat plan ingezet t.b.v. het vermaak voor de dieren. “Henrieke en Carola hadden dit joar een heel mooi bord e’maakt veur ne peerd wat 25 was e’worden. Ik dacht dat ik een hengst veur de kop kreeg toen ik dit las. I beg your Paarden was het eerste wat in mien opkwam. Dit hoeft dan ok geen verdere uutleg nem ik an. Ik hop wal dat het peerd d’r van genoten hef.” Aldus een duidelijke President Robbert.

Na nog wat andere ludieke anekdotes was het tijd om de eerste Buut aan te kondigen. Het debuut van Bjorn en Stefan uit Zieuwent. De heren namen zoals verwacht Lievelde en de Lieveldenaar an sich flink op de korrel. Maar met natuurlijk ook voldoende zelfspot.

Na de beide Zieuwentse heren was het tijd voor Wilfried Finkers. ‘De broer van’ zette een geweldig optreden neer op de Lieveldse bühne. Hij was enorm vereerd met een uitnodiging uit Lievelde wat hij het mekka van de gemoedelijkheid, boerentrots en natuurlijk de Zwarte Cross noemde. Finkers vond dat men in de Randstad soms nogal wat neerbuigend naar ons Achterhoekers keek. Zo ook over het verkeer. Wat ze echter over het hoofd zagen is dat je hier sneller bent met paard en wagen dan dat je met een auto in het centrum van Amsterdam bent. Immers een luipaard gaat al 120 km/uur. En dat is dan een lui paard…
Ook vertelde hij dat hij vroeger nogal een verlegen puber was. Over de onderwerpen waar hij als puber mee zat droeg hij enkele gedichtjes voor:
“Mijn geslachtsdeel is zó klein, geen vrouw raakt opgewonden. De dokter heeft het onderzocht maar niets gevonden”.

Een ijzersterk eerste optreden van Wilfried in het Nölershol en dat was ook aan het applaus te merken in de zaal.
Na de pauze was het weer de beurt aan ‘Apart nog ni’js’. Ze brachten weer fantastische liedjes ten gehore over anekdotes uit de afgelopen periode van de Lieveldenaren. Zo kreeg André Gotink een prachtige imitatie en werd de Allesbrander van Johnny klein Avink en de taferelen daarom heen prachtig bezongen. Maar ook Jan van Jan van Jan, Sinterklaas, Ballonnen Brenda en de gebroeders Joeks konden niet ontbreken in deze buut. Wederom hebben de dames en heren zichzelf overtreffen en hadden ze de lachers flink op hun hand.

De vierde en laatste Buut waren 2 oude bekenden in het Nölershol: Joost en Martijn. De heren waren als vanouds weer super. Uiteraard werden de vrouwen van beiden heren en de trammelant die ze daar mee hebben besproken. Zo kwam de dochter van Joost laatst naar ‘m toegerend en zei: ‘Papa, mama aan de lijn’. ‘Dat werd tied ok’ aldus Joost. Ook had hij een blauw oog, dat had de vrouw gedaan afgelopen weekend. ‘Moar die was toch ne weekend weg?’ aldus Martijn. ‘Joa, dat dacht ik dus ok’ was het teleurgestelde antwoord van Joost. Een geweldige afsluiter van 2 steengoede Buutavonden in Lievelde.

Na het laatste woord van President Robbert werd er nog gezellig nagepraat over de buuts onder begeleiding van de muzikale klanken van de Bloazepeters.

ALAAF!