De Jonge Nölepeters uit Lievelde kunnen terugkijken op 2 meer dan geslaagde en druk bezochte avonden. Nergens in de Achterhoek vind men 2 avonden vol met professionele buutreedners afkomstig uit het hele land. Het niveau lag dit jaar ook weer zeer hoog.

Om 20.11 uur begon de avond met het betreden van de zaal onder leiding van Prins Cas de 2e, Adjudant Edwin en President Robbert met hun gevolg.

President Robbert opende de avonden met het welkom heten van alle genodigden en ging vervolgens verder met een wisselingen van de wacht. Bastiaan te Poele is na maar liefst 12 jaar gestopt als lid van de vereniging. President Robbert bedankte hem voor de getoonde inzet tijdens zijn periode bij De Jonge Nölepeters, en gaf aan dat hij er tijdens het Carnavalsbal van 2017 nog uitgebreider op terug zou komen. Sven Klein Avink werd welkom geheten als nieuw lid van de vereniging.

President Robbert ging hierna verder met het vertellen van een aantal Lieveldse anekdotes uit de afgelopen periode. Het ging met name over geschreven en ongeschreven regels.  President Robbert wist de lachers middels diverse invalshoeken steeds weer op de hand te krijgen. Aan bod kwamen onder andere een heuse Lieveldse Facebook rel. Op het sociale platform werd eind oktober digitaal geruzied over een vermeend akkefietje waarbij zelfs tipgeld werd uitgeloofd.

Na nog wat andere ludieke anekdotes was het tijd om de eerste Buut aan te kondigen. Het debuut van Koop Stroop uit Drenthe in het Nölershol. Hij wist vanaf het moment dat hij de zaal betrad direct de toon te zetten. Hij vertelde over het beroep van zijn vrouw als verloskundige en gaf toe zelf vroeger ook niet de knapste geweest te zijn. Het was zelfs zo erg dat zijn vader de nageboorte had aangegeven bij het Gemeentehuis. Hij vertelde ook een hekel te hebben aan Friezen. “Het kan dooien het kan vriezen, maar het beste bunt dooie….”. Hij verliet aan het einde onder een luid applaus de zaal.

Hierna was het de beurt aan Jeroen Bekke oftewel Glossy Jossie, glazenwasser als professie. Jeroen wist het personage Glossy Jossie fantastisch neer te zetten en nam het Nölershol bij de hand om een inkijkje te doen in het vak van Glazenwasser. Zo maakte hij ook bij enkele Lieveldse inwoners de ruiten zuiver. Hij vertelde over een voorval waar hij hoorde dat een man tegen zijn vrouw zei: “ik ga jou de gelukkigste vrouw op aarde maken”. “Ik zal je wel gaan missen” was de reactie van de vrouw geweest. In de kroeg zag hij ook iemand zitten die bij elke nieuw biertje op de pasfoto van zijn vrouw keek. “Woarumme dooj dat?” vroeg Jos, “zo gauw as ik mien vrouw knap begin te vinden wet ik da’k genog e’had heb”.

Na de pauze was het tijd voor een Lieveldse Buut. Erna Weenink en Reeny Klein Gunnewiek maakten hun debuut in de ton. Deze oud-dansmarietjes van DJN keken terug op hun tijd bij de vereniging en keken wat er allemaal veranderd was sinds hun vertrek een aantal jaar geleden. Diverse gebeurtenissen uit het dorp werden door de dames of fantastische wijze aan het Nölershol gebracht. Het oorverdovende applaus na afloop sprak voor zich en de dames kunnen terugkijken op een uiterst succesvol optreden.

Op de vrijdag was het slotakkoord voor Rien van Genugten uit Brabant. Rien vertelde over zijn vrouw Mien en andere anekdotes uit zijn leven. Seks hadden hij en Mien al een tijdje niet meer. Hij had al jaren een condoom in zijn portemonnee maar echt nodig had hij die niet. Hoewel hij wel zeker wist dat die binnenkort gebruikt ging worden. Zijn portemonnee was namelijk vorige week gejat. Rien zette een goede afsluiter neer van een mooie eerste buutavond.

Op zaterdag kwam Mathilde Geerds in plaats van Rien. Een aantal jaar geleden was ze ook al in het Nölershol en is inmiddels ook bekend van Riesewijk & Co. Ze vertelde dat het op haar leeftijd er allemaal niet makkelijker op werd. Het seksleven was ook al niet meer wat het vroeger was. Daar beneden was bij haar al net als Afghanistan. Iedereen weet waar het ligt maar niemand wil d’r meer in. En op de vraag of ze liever seks heeft dan Kerst? “Karstmisse, want dat is vaker” was ze stellig. Wederom een topact zoals we van haar gewend zijn.

Na het laatste woord van President Robbert werd er nog gezellig nagepraat over de buuts onder begeleiding van de muzikale klanken van de Bloazepeters.

ALAAF!