DJN gif’t

Een stapje verder…

Dat carnaval veel meer is dan een feest met een hoop polonaise, alcohol en gezelligheid hebben we in Lievelde als geen ander begrepen. Zo zijn De Jonge Nölepeters samen met de Kei & Knal Soos organisator van dé Carnavalsavond voor mensen met een beperking in Lichtenvoorde. Bezoeken ze samen met De Nölepeters de Timp en Basisschool en worden er bloemetjes gebracht naar alle zieken en 80+ers in de buurt. Zo proberen we samen iedereen bij de carnaval te betrekken, schitterend toch!?

Sinds vorig jaar zijn we daar nog een stapje verder in gegaan. Want al die honderden Nölers en Nölerinnen die het hele weekend komen feestvieren in ons Nölershol kunnen vast wel een zakcentje missen ten behoeve van een goed doel zo dachten wij! Vandaar uit ontstond het idee voor DJN Gif’t. Vanaf nu willen we elk jaar een ander goed doel koppelen aan het carnavalsweekend. Dat kan het ene jaar een (landelijke) stichting zijn die een vreselijke ziekte steunt en het andere jaar een initiatief uit Lievelde zelf welke direct ten goede komt aan onze eigen inwoners.

Maar carnaval is toch juist hét moment om even al je zorgen te vergeten horen wij u denken? Dat klopt en dat moet en zal ook zeker zo blijven. We houden het daarom ook simpel. Bij de muntenkassa vinden jullie een donatiebak waarin zowel geld als munten geworpen kunnen worden. Dus krijg je net dat eurootje als wisselgeld bij het kopen van je muntjes? Nog net 2 muntjes over aan het einde van de avond? Gooi ze in de bak en je maakt er een goed doel héél erg blij mee! Uiteraard komt de gehele opbrengst toe aan het goede doel van het betreffende jaar.

Goede doelen (verleden)

JeugdFest (2018-2019)
Stichting Huntington (2017-2018)
JeugdFest (2018-2019)

JeugdFest organiseert gezellige avonden voor de Lieveldse jeugd van de 1ste t/m 3de klas van het Voorgezet Onderwijs. Omdat steeds vaker de groepen na het afsluiten van de basisschool uit elkaar dreigen te vallen, proberen zij met leuke activiteiten op meerdere vrijdagavonden in het jaar de groepen bij elkaar te houden, wat natuurlijk belangrijk is voor de toekomst van Lievelde. Met de opbrengst van DJN Gif’t kunnen zij nog meer leuke gezellige avonden organiseren. Nieuwsgierig naar wat zij de afgelopen maanden zoal hebben gedaan? Neem dan een kijkje op de Facebookpagina.

Opbrengst: € 155,-

Stichting Huntington (2017-2018)

De ziekte van Huntington is een erfelijke ziekte die bepaalde delen van de hersenen aantast. Het is op dit moment niet mogelijk om de ziekte te genezen of zelfs het verloop af te remmen. Stichting Huntington Oost Achterhoek heeft als doel het behartigen van de belangen van families waarin de ziekte van Huntington zich voordoet, het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Huntington, alsmede het verstrekken van informatie over de ziekte van Huntington en het verrichten van al wat hier mee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

Opbrengst: € 444,-

Menu