LIEVELDE – Het carnavalsprogramma van de altijd actieve carnavalsvereniging De Jonge Nölepeters uit Lievelde is volgepland met mooie activiteiten. President Robbert Konings kan niet meer wachten. “We beginnen vrijdag bij de Antoniusschool in Lievelde. Daar gaan we met prins Cas en adjudant Edwin de jaarlijkse playbackshow kijken. Dit jaar hebben daar ook voor het eerst een geweldige onthulling van de prins van de Mini Nölepeters.”
Door Kyra Broshuis (Elna Lichtenvoorde)

Eén van de hoogtepunten voor De Jonge Nölepeters is de vrijdagavond; dan wordt er een bezoek gebracht aan De Eumkes uit Zieuwent. “Altijd een prachtige avond. Een mooie ongeorganiseerde chaos, precies zoals je dat van De Eumkes kunt verwachten!” De zaterdagochtend is dan ook zwaar maar wel mooi, zegt Konings. “We gaan de hele dag onze 80-plussers en zieken bezoeken, uiteraard met een bosje bloemen en tijd voor een praatje.” ’s Avonds zijn De Jonge Nölepeters zelf de gastheer en het grote carnavalsbal in het Nölershol. “Stipt 20:11 zullen Cas en Edwin met hun gevolg het Nölershol betreden voor een fantastische avond met verschillende optredens. Zondagochtend gaan we met bussen vol naar De Maïspotters in voor-Beltrum voor het frühschoppen. En als u denkt dat het dan mooi geweest is, heeft u het mis. ’s Middags is er een kleine optocht met voorop de wagen van de Mini Nölepeters, zij houden daarna hun feestje in het Nölershol. De volwassenen vieren feest in het café van Loco en bij de Barbier.”

De trekpleister van Oost Gelre
Voor Konings en de zijnen is de maandag ook een topdag. “Dan is het Nölershol vanaf 11:11 uur de grote trekpleister van heel carnaval vierend Oost Gelre. De buurtverenigingen worden verwelkomd met de bekende steken onder water. ’s Avonds zal de president van de Nölepeters, Hans te Brake, een nu al legendarische speech houden en zal hun nieuwe prins onthuld worden.” Uiteraard gaan de Lieveldenaren ook nog naar Groenlo. “Dat doen we op tulpendinsdag. ’s Avonds zijn we weer in Lievelde voor de Vastenaovend, de avond voor senioren en alleenstaanden met een buut van ‘apart nog ni’js’. Een vol programma, het motto van onze prins en adjudant is niet voor niets: Wi’j doot d’r een tandje bi’j!”

Bekijk hier ons volledige programma:
Agenda